Despre Asociația OK

Asociatia “OK Club” Bucuresti promoveaza sportul in randul persoanelor cu diabilitati si participarea acestora la competitii de tenis nationale si internationale.

Astfel, sub indrumarea domnului Florin Milciu, antrenor al clubului sportiv si secretar general al Comitetului Paralimpic Roman, Asociatia OK Club Bucuresti organizeaza cursuri de initiere si perfectionare in tenisul de masa pentru copiii si adultii cu dizabilitati fizice, pentru toate categoriile de varsta (fete si baieti).

Despre Antrenorul Florin Milciu

D-nul Florin Milciu, antrenorul Asociatiei OK Club Bucuresti si secretar general al Comitetului Paralimpic Român. Omul care iubeste cu toata fiinta sa tenisul de masa. Antreneaza copii cu dizabilitati fizice de la cea mai frageda varsta. Nu e chiar asa de simplu precum pare sa antrenezi un copil cu dizabilitati fizice, de ex. parapareza, hemipareza, care in majoritatea cazurilor, persoanele sunt spastice. Se depune mult mai multa munca si din partea antrenorilor care lucreaza cu persone cu dizabilitati dar si sportivii depun un efort considerabil mai mare decat o persoana valida. Dar cel mai greu este atunci cad antrenorii lupta cu mentalitatea parintilor care nu vor sa-i lase pe copii cu dizabilitati sa practice sport. Parintii copiilor cu deficiente fizice trebuie sa profite de faptul ca toti copiii sunt un izvor nesecat de energie, ajutandu-i sa si-o consume constructiv, prin sport care-i suscita interesul, dar care-i dezvolta totodata si musculatura si sistemul osos, astfel incat sa isi formeze un organism puternic si un aspect fizic armonios. Activitatea fizica trebuie sa faca parte din viata oricarui copil cu sau fara handicap pentru o dezvoltare armonioasa.